Hint Bülbülü Üretimi
Hint bülbülleri üretimleri ev ortamında en kolay olan canlılardan biridir.
Önce üretim için alınacak çifte uygun kafes ortamı sağlanmalıdır. Sonra yuva kılı,kuru ot,uzun ve ince kesilmiş gazate parçaları yuvaya yerleştirilir.
Yuvayı ördükten sonra eğer dişi güvende olduğunu hissederse yumurtlama işlemini gerçekleştirir.Aksi halde yuvayı örse bile yumurtlayıp yumurtasını kıran yere atan kuşlar vardır yada yumurtlama işlemini dahi gerçekleştirmeyebilirler.Bu yüzden kafese az müdehale edilmelidir.Yemleme periyodik bakımlar aynı kişi tarafından belirli saatlerde düzenli olarak yapılmalıdır.Bu dönemde kuşların sularına vitamin takviyesi,tabana serilecek kum kafes içinde bulunmalıdır.
Kuşlar sessiz sakin rahatsız edilmeyecekleri bir yere mümküse ayrı odaya alınmalıdır.Dikkat!kuşlar yumurtladıktan sonra kafes yeri değiştirilirse yine aynı reaksiyonları gösterebilir.Yumurtaları kırma,yuvadan aşağıya atma vb.gibi
Tüm bunlardan sonra dişi yumurtaları tek tek bırakır.Başlarda ilgisiz olabilir fakat son yumurtada geldikten sonra yuvaya ilgisi daha da artar.
Hint bülbüllerinden eş tuttukları ve birkez yavru alındığı taktirde senenin 11 ayında yavru alınabilir.Fakat önerilen 3 defa yavru alındıktan sonra kuşun dinlendirilmesi ve kondüsyon kazandırılmasıdır. Yavruları tam anlamıyla büyütmeden yine yumurtlarlar.En önemli konu dişinin yuvayı benimseyip güven duymasıdır.
Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra anne baba doyurma işlemini gerçekleştirir ve yavruları büyütürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder