25 Şubat 2016 Perşembe

Kanarya yavru gelişimi

Yavrular Yuvadan Ne Zaman Çıkar ?


Yavrular yumurtadan çıktıklarında ilk 1-2 gün gözleri açılmaz, annesi 8-10 gün kadar hiç yuvadan ayrılmaz. 30 gün kadar sonra anne, yavrularını kendi hallerine bırakır. Yavrular 35 gün sonra da kendi yemeye başlar. 

Yavrular yuvadan çıkmaya başladıktan sonra kafese marul, elma, 1/4 yumurta(kabuklu olarak) normal yiyeceklerle ilave olarak verilmelidir. Yumurta sık sık değiştirilmelidir veya çabuk bozulan yumurta sarısı yerine yüksek kaliteli hazır mamaların kullanımı çok daha besleyici ve zararsız olacaktır. Kanarya yavruları yaklaşık 20 günlükken  uçabilirler. 30 günlük olan yavru mama kırmaya başlar,mama yanında kendir, bisküvi ve yulaf verilmelidir. Yeşillik en az miktarda verilmeli ve verilmeden önce yıkanıp kurutulmalıdır. 

Cinsiyet ayrımında en ideali erkek öter dişi ötmez şeklindedir ama bu ayırım için kanaryanın biraz büyümesi gerekir. Ayrıca yavrularda erkekte dişide ders yapabilmektedir buda cinsiyet hormonlarının henüz tam salgılanmamasından kaynaklanıyor. Bir başka ayırım renk, erkeklerin renkleri dişilerden her zaman biraz daha parlak alımlıdır, buda açık renkli kuşlarda çoğu kez yanılgıya sebep olur. Ama en garantilisi kanaryanın ötecek olgunluğa erişmesini beklemektir. :)


1 yorum:

  1. Merhana yavrularım 8 günlük oldu ama anne yuvadan kalktı ve hiç oturmuyor sadece başında duruyor sonra kendi başına etrafta geziniyor. Yavruları beslermi beslemezmi korkmaya başladım. Sonuç ne olur

    YanıtlaSil